shmigal-ne-viklyuchaye-novikh-obmezhen-schodo-rukhu-transportu-u-deyakikh-regionakh-ukrayini

Шмигаль не виключає нових обмежень руху транспорту у деяких регіонах України

 • 15214 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Закриття транспорту у деяких регіонах України можливе через поширення коронавірусу під час "адаптивного карантину". Про це в інтерв'ю BBC News Україна розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, зараз уряд перейшов до "адаптивного карантину" і застосовує жорсткіші обмеження лише локально.

"Є зростання кількості хворих. Стосовно закриття транспорту - це можливо у деяких містах та областях. Не виключено, що в окремих містах або областях доведеться за рішенням місцевих комісій повернутись до закриття транспорту", - пояснив прем'єр.

Так, все залежатиме від завантаженості ліжкомісць у лікарнях, темпів приросту хворих та ряду інших показників.

Також, за словами Шмигаля, уряд даватиме рекомендації місцевій владі, якщо бачитиме загрозу розвитку пандемії.

"Ініціатором (закриття громадського транспорту у Києві - ред.) має стати київський міський голова. Якщо ми бачитимемо, що є загроза розвитку епідемії в гіперболічному масштабі, то даватимемо рекомендації або й запроваджуватимемо карантинні обмеження на державному рівні", - пояснив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, у 13 областях України спостерігається збільшення нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок у лікарнях, які виділені під COVID-19. Через це на регіональних комісіях ТЕБ та НС можуть прийняти рішення щодо посилення карантину.

Українські Національні Новини

Політика