shmigal-obgovoriv-z-golovami-oda-zabezpechennya-mistsevikh-viboriv-pid-chas-pandemiyi

Шмигаль обговорив з головами ОДА забезпечення місцевих виборів під час пандемії

 • 10397 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду з головами ОДА щодо забезпечення місцевих виборів під час пандемії. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Уряду.

“Прем’єр-міністр провів нараду з головами ОДА щодо забезпечення місцевих виборів під час пандемії COVID-19”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що за словами голови Центральної виборчої комісії Олега Діденко, наразі важливо скоординувати дії з органами державної влади та органами місцевого самоврядування для того, щоб запобігти поширенню COVID-19.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що кошти на забезпечення виборчих дільниць засобами індивідуального захисту були перераховані до місцевих бюджетів.

“Доручаю головам ОДА взяти під особистий контроль цей процес, оскільки у ЦВК є застереження щодо можливих несумлінних дій представників влади на місцях. До понеділка прошу все зробити, щоб дільниці були забезпечені всім необхідним і вибори відбулись у безпечних умовах”, — сказав Денис Шмигаль.

Зазначається, що Денис Шмигаль дав доручення міністру охорони здоров’я Максиму Степанову в найкоротші терміни розв’язати питання з довідками для забезпечення голосування захворілих на COVID-19, які перебувають на лікуванні вдома. А також доручив відповідальним особам поінформувати голів облдержадміністрацій про порядок проведення голосування в інфекційних лікарнях.

Також повідомляється, що під час селекторної наради Прем’єр-міністр обговорив ситуацію в областях із завантаженістю ліжок та забезпеченістю їх подачею кисню.

“Сьогодні Міністерство фінансів підписало довідку про розподіл 572 млн грн для підведення кисню до ліжкомісць. Державне казначейство сьогодні перерахує кошти в області. Тому голів обласних держадміністрацій прошу, як було доручено, до кінця місяця чітко виконати це завдання”, — додав Прем’єр-міністр.

Зазначається, що за підсумками наради Прем’єр-міністр доручив міністру охорони здоров’я до 21 жовтня також розв’язати питання щодо сертифікації українських виробників медичного кисню.

Нагадаємо, у Києві виділили понад мільйон гривень на "захист" дільниць від коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика