shmigal-otsiniv-vikonannya-ukrayinoyu-zobovyazan-u-mezhakh-yevrointegratsiyi-na-61

Шмигаль оцінив виконання Україною зобов’язань у межах євроінтеграції на 61%

 • 17169 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оцінив виконання Україною плану євроінтеграції на 61%. Про це він повідомив під час засідання уряду у четвер, передає кореспондент УНН.

Цитата

“... загальний прогрес виконання Угоди про асоціацію за 2021 рік вже зріс до 61%... За цей рік нам вдалося багато зробити на євроінтеграційному напрямі. Розпочато предметний діалог щодо оновлення митних тарифів, аби покращити доступ українських товарів на європейські ринки. Цьогоріч ми також активізували співпрацю щодо реалізації Європейського зеленого курсу в Україні”, — зазначив Шмигаль.

Деталі

Він додав, що цьогоріч ухвалено 37 євроінтеграційних законопроектів у різних читаннях. Також Урядом схвалено 51 акт, спрямований на виконання Угоди про асоціацію.

Додамо

Сім країн Євросоюзу підписали Декларацію про європейську перспективу в Україні.

Україна цього року почала збирати підписи на підтримку вступу України в ЄС у своїх закордонних партнерів - у березні. Литва першою офіційно взяла на себе зобов’язання підтримати вступ України до Європейського Союзу — президенти України та Литви Володимир Зеленський і Гітанас Науседа під час візиту останнього в Києві підписали спільну декларацію про підтримку європейської перспективи України.

Як кажуть оглядачі, такий підхід — збір підписів — є новою тактикою Києва до зближення з ЄС. Це підтвердили і в Офісі Президента.

Українські Національні Новини

Політика