shmigal-povidomiv-dedlayn-dlya-derzhkomisiyi-schodo-rezultativ-rozsliduvannya-chuguyivskoyi-katastrofi

Шмигаль повідомив "дедлайн" для держкомісії щодо результатів розслідування "Чугуївської катастрофи"

 • 14638 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Державна комісія з розслідування обставин авіакатастрофи транспортного літака АН-26, що впав у Чугуївському районі на Харківщині, має подати звіт про свою роботу до 25 жовтня. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Урядовій комісії, утвореній згідно з сьогоднішнім розпорядженням, надати до 25 жовтня Кабінету міністрів України звіт про результати розслідування причин авіакатастрофи та вжиті заходи", - наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України підтримав створення урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака Ан-26, що сталася 25 вересня 2020 року у Харківській області.

Як повідомлялося раніше в УНН, вчора о 20:45 у Чугуєві на Харківщині впав літак. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб - члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер сьогодні зранку від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

За даними ДСНС, станом на 12:15, усього знайшли тіла 25 осіб, 1 особа померла в лікарні, 1 особа постраждала.

Також стало відомо, що було знайдено бортові самописці військового літака Ан-26, який впав у Чугуївському районі Харківської області, однак їх дослідження розпочнеться тільки після ідентифікації тіл загиблих.

Також у ДБР повідомили про чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині. Серед них: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Раніше попередню причину авіакатастрофи на Харківщині озвучив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, відбулася відмова датчика у лівому двигуні літака АН-26.

Повідомлялося, що на місці падіння військового літака на Харківщині розпочала работу комісія по розслідуванню причин катастрофи, а у СБУ повідомили деталі і хронологію авіакатастрофи.

Українські Національні Новини

Політика