shmigal-povidomiv-koli-rozpochnutsya-roboti-iz-likvidatsiyi-naslidkiv-poveni-u-zakhidniy-ukrayini

Шмигаль повідомив, коли розпочнуться роботи із ліквідації наслідків повені у Західній Україні

 • 13554 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сподівається, що ситуація у Західній Україні нормалізується завтра-післязавтра і після цього розпочнуться відповідні роботи із ліквідації наслідків негоди. Так, в горах продовжуються опади, але їх кількість знижується. Про це прем'єр Денис Шмигаль розповів в інтерв'ю ВВС News Україна.

"За ці три дні кількість опадів становить 5-12 мм і кількість води спадає. Хвиля, яка зійшла з гір - пішла на рівнину, але і там ситуація на першому етапі нормалізації. Хочеться сподіватися, що буквально завтра-післязавтра ситуація нормалізується і ми приступимо до ліквідації наслідків", - заявив Шмигаль.

Так, скільки точно потрібно на відновлення інфраструктури після повені в уряді ще не знають. Порахувати точну суму збитків планують протягом наступних декількох тижнів, коли спаде вода і буде видно всі наслідки руйнувань.

"Розрахунків немає, ми можемо порівнювати з попередніми подібними катаклізмами, мова йшла про сотні мільйонів гривень. Сьогодні можна гадати, скільки це, але перша сума, яку ми виділили - це понад 700 млн гривень", - сказав прем'єр.

Він розповів про виділення додаткових грошей на пальне і на забезпечення служб надзвичайних ситуацій: нацгвардії, поліції, які ліквідовують наслідки негоди.

Найбільше від повені постраждала Івано-Франківська область, також стихійне лихо зачепило Львівську, Тернопільську, Закарпатські області.

Прем'єр заявив, що уряд готовий "виділяти достатню кількість коштів, щоб відновити інфраструктуру, сполучення і відшкодувати втрати людей і домогосподарств від стихії".

Наразі у чотирьох західних областях України залишаються підтопленим майже 4 тисячі населених пунктів.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що гостра фаза ліквідації підтоплених ділянок на Західній Україні триватиме 10 днів.

Українські Національні Новини

Політика