shmigal-povidomiv-yakimi-budut-kompensatsiyi-postrazhdalim-vid-lisovikh-pozhezh-na-luganschini

Шмигаль повідомив, якими будуть компенсації постраждалим від лісових пожеж на Луганщині

 • 16969 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Люди, які постраждали внаслідок лісових пожеж на Луганщині, отримають кошти з резервного фонду держави - від 20 до 300 тисяч гривень. Про це під час брифінгу повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

"Стосовно тих населених пунктів і людей, які постраждали: і минулого разу, і цього разу - стратегія держави залишається аналогічною: сума коштів з резервного фонду держави буде виділена безпосередньо, як буде змога підрахувати кількість збитків – 300 тисяч гривень за зруйнований, повністю спалений будинок, 200 тисяч гривень – це виплата родинам людей, які загинули внаслідок пожежі, 50 тисяч гривень – це якщо будинок частково зруйнований і постраждав, 20 тисяч гривень - якщо постраждало господарство, є втрати", - зазначив він.

Нагадаємо, станом на 17:00 1 жовтня на території Луганської області продовжувалося гасіння масштабних пожеж, внаслідок яких загинуло 9 осіб та ще 16 було госпіталізовано. Так, вогнем пошкоджено 423 будівлі, евакуйовано понад 200 людей.

Як раніше повідомляв УНН, прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом з урядовою командою вилітає у Луганську область, аби оцінити масштаби пожеж та визначитися з процесом подолання наслідків стихійного лиха.

Станом на сьогоднішній ранок, орієнтовна площа пожеж на Луганщині складає 13 тис. гектар, до ліквідації вогню залучено понад 2,5 тисячі людей та 264 одиниці техніки. Так, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж.

Українські Національні Новини

Політика