shmigal-prisvyativ-chastinu-svogo-vistupu-v-radi-koronavirusu

Новий глава Кабміну присвятив частину свого виступу в Раді коронавірусу

 • 14502 переглядiв

КИЇВ. 4 березя. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив на двох напрямках, які має зробити уряд у зв’язку з загрозою коронавірусу. Про це він заявив під час свого виступу на позачерговому засіданні Ради, передає кореспондент УНН.

"Серйозним викликом є загроза коронавірусу. Перший випадок вже зафіксований в Україні. Вважаю, що тут уряд має працювати в двох напрямках. Перший – медичне забезпечення для виявлення та лікування вірусу", - наголосив Шмигаль.

Також він нагадав, що у кожній області визначено медзаклади, які готові приймати потенційних хворих, проінформовані сімейні та інші лікарі.

За його словами, в Україні є 12 тисяч ліжкомісць в інфекційних лікарнях, близько 2,5 тисяч інфексійних боксів.

"Але цього замало. Має бути комплексна програма на випадок поширення вірусу і вона стане першою цеглиною у побудові єдиної ефективної програми захисту населення від біологічних, кліматичних, техноенних загроз”, - сказав Шмигаль.

Також він зазначив, що другим напрямком є підвищення рівня інформування українців щодо коронавірусу.

"Не тільки про те, що робити у випадку підозри на захворювання, а і що робить держава для безпеки здоров’я своїх громадян. Українці мають бачити і відчувати, що держава їх захищає", - додав Шмигаль.

Як повідомлялося в УНН раніше, під час позачергового засідання ВР кандидат на посаду Прем'єр-міністра України Денис Шмигаль розповів про пріоритети уряду, серед яких реформа децентралізації та завершення війни на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика