shmigal-robiti-ukrayinsku-vaktsinu-vid-covid-19-nadto-dovgo

Шмигаль: робити українську вакцину від COVID-19 надто довго

 • 12777 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. У світі сформувався конкурентний ринок вакцин від COVID-19, тому Україні ефективніше закупити вакцини, адже на створення вітчизняної піде надто багато часу. Про це заявив під час пресконференції Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Українські вчені брали активну участь в розробках вакцин, і в різних країнах, і в Україні зокрема. На сьогодні оскільки вже так багато вакцин розроблено, українська вакцина також починала розроблятися й дійсно група вчених над цим працювала. Моя особиста позиція, що сьогодні вже є конкурентний ринок, яким потрібно просто користуватися. Тобто українська вакцина навіть за умов її появи буде вимагати ще додаткових досліджень, а це займе ще 9-10 місяців – це довго, ми до цього часу скористаємося існуючими продуктами на ринку", - розповів Шмигаль.

Шмигаль додав, що робота над українською вакциною ведеться вченими з міністром охорони здоров'я.

Доповнення

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов високо оцінив розробку українського кандидата у вакцини від COVID-19. У таких розробках українських вчених він вбачає в цілому відродження державного інституту вакцин і посилення біобезпеки України.

Раніше УНН писав, що доклінічна фаза випробувань української вакцини-кандидата від COVID-19 завершена, вона має гарні перспективи.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шмигаль: робити українську вакцину від COVID-19 надто довго

     • 12777 переглядiв

    Співпраця з МВФ важлива для України: у НБУ пояснили, чому

     • 22003 переглядiв

    Пік інфляції припаде на середину року - НБУ

     • 16963 переглядiв

    Злодії поцупили 600 літрів пива з дна океану

     • 22543 переглядiв