shmigal-serednya-rinkova-tsina-na-rozpodil-gazu-stanovit-1-11-grn

Шмигаль: середня ринкова ціна на розподіл газу становить 1,11 грн

 • 21671 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що середня ринкова ціна на розподіл газу за 1 куб. м метр газу в Україні становить 1,11 грн. Про це він сказав в інтерв’ю одному з телеканалів, передає УНН.

"Середня ринкова ціна на розподіл газу складає 1,11 грн… Важливо, щоб люди бачили і розуміли, як формується ціна газу у платіжці. Для різних регіонів і міст вона різна. Наприклад, у Києві ціна розподілу 0,40, а є області, де в містах ціна 2,96. Зараз готується законопроект, який дасть змогу значно скоротити цей розрив і впорядкувати ситуацію (на ринку газу - ред.)", - сказав Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, важливо, щоб ціна була "справедливою і ринковою".

Нагадаємо, НКРЕКП оприлюднила нові тарифи на розподіл газу, у яких найнижчий тариф на транспортування газу заплатять споживачі столичного "Київгазу" - 0,31 грн за куб. м.

Також зазначимо, що з 1 січня, ціна на газ для населення підвищилася, що обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.

Після цього АМКУ взявся за "розслідування" високих тарифів на газ.

Також нагадаємо, що Кабінет міністрів України вирішив розробити річний газовий продукт і зафіксувати ціну на газ для населення на рік. При цьому верхня межа ціни газу фіксується на рівні не вище 6,99 грн за кубічний метр, вона діятиме на період карантину або до кінця опалювального сезону, тобто як мінімум до квітня.

Українські Національні Новини

Політика