shmigal-zbiraye-pozachergove-zasidannya-kabminu-dlya-likvidatsiyi-naslidkiv-stikhiyi-na-zakhidniy-ukrayini

Шмигаль збирає позачергове засідання Кабміну для ліквідації наслідків стихії на Західній Україні

 • 13576 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Завтра відбудеться позачергове засідання Кабінету міністрів, на якому розглянуть питання ліквідації наслідків негоди. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

“Міністерство економіки прошу спільно з головами ОДА на завтрашнє позачергове засідання уряду підготувати орієнтовний розрахунок, які кошти треба виділяти для ліквідації наслідків стихії, щоб уряд міг ухвалити відповідне рішення. По мірі того, як будемо вести розрахунки та розробляти проектно-кошторисну документацію, будемо визначатися і виділяти додаткові кошти в разі необхідності. Завтра це питання має бути розглянуто на Кабміні невідкладно”, - сказав Денис Шмигаль.

Вказано, що очільник уряду доручив ДСНС спрямувати зусилля на збереження інфраструктури, зокрема мостів.

"Ми знаємо, що робити і маємо почерговий план. В першу чергу треба допомогти людям, дати їм зараз воду, харчі і дах над головою. Ми опануємо ситуацію і почнемо повністю відновлювати інфраструктуру і житло в постраждалих регіонах”, - додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін і командувач Національної гвардії Микола Балан екстрено відправилися на Прикарпаття для координації сил у подоланні негоди і здійснення повітряного моніторингу затоплених районів. Під керівництвом голови уряду був створений оперативний штаб.

Наразі ситуація з паводками у Західній Україні є критичною, затоплення перевершує масштаб 2008 року.

Українські Національні Новини

Політика