shmyhal-nazvav-nedotsilnym-perespriamuvannia-koshtiv-z-telemarafonu-ta-freedom-na-potreby-zsu

Шмигаль назвав "недоцільним" переспрямування коштів з телемарафону та "FreeДом" на потреби ЗСУ

 • 25758 переглядiв

Прем'єр-міністр України заявив, що перенаправлення коштів, виділених на "Єдиний телемарафон" та телеканал FreeDom, є недоцільним, оскільки реалізація єдиної інформаційної політики є пріоритетом національної безпеки в умовах воєнного стану.

Реалізація єдиної інформаційної політики - це пріориттне завдання для національної безпеки і переспрямування коштів виділених на "Єдиний телемарафон" та телеканалу "FreeДом" є недоцільним. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у відповіді на петицію автор, якої пропонує переспрямувати кошти, виділені на канали "Єдиного телемарафону" та "FreeДом" на потреби ЗСУ, пише УНН.

Деталі 

Голова уряду підкреслив, що згідно із частиною четвертою статті 3 Закону України "Про національну безпеку України" державна політика у сфері національної безпеки і оборони спрямована, зокрема, на забезпечення воєнної, зовнішньополітичної, державної, економічної, інформаційної, екологічної безпеки, безпеки критичної інфраструктури, кібербезпеки України.

Рада національної безпеки і оборони України установила, що в умовах воєнного стану реалізація єдиної інформаційної політики є пріоритетним питанням національної безпеки, забезпечення якої здійснюється шляхом об’єднання усіх загальнонаціональних телеканалів, програмне наповнення яких складається переважно з інформаційних та/або інформаційно-аналітичних передач, на єдиній інформаційній платформі стратегічної комунікації — цілодобовому інформаційному марафоні "Єдині новини #UАразом"

- йдеться у відповіді прем'єр-міністра України.

Шмигаль наголосив, що забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики — пріоритетним питанням національної безпеки.

08.04.24, 13:07 • [views_0]

За його словами, фінансування відповідних заходів є вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема в інформаційному просторі

Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків (коштів виділених на телемарафон та канал "FreeДом" - ред.) шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним

- заявив Денис Шмигаль. 

Водночас він запевнив, що уряд постійно проводить роботу з із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, у тому числі міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей Збройних Сил.

Контекст 

Взимку на сайті Кабінету Міністрів з'явилась петиція із закликом переспрямувати кошти, призначені для телемарафонів "Єдині новини" і телеканалу "FreeДом", на фінансування БПЛА і пікапів для Збройних Сил України. У квітні вона набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Нагадаємо

Результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) свідчать, що більше українців не довіряють, ніж довіряють телемарафону "Єдині новини". Станом на лютий на лютий 2024 року програмі довіряють лише 36% опитаних українців.