shmyhal-obhovoryv-z-poslamy-g7-posylennia-ppo-ta-zakhyst-enerhoinfrastruktury-ukrainy

Шмигаль обговорив з послами G7 посилення ППО та захист енергоінфраструктури України

 • 27287 переглядiв

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з послами G7 першочергову потребу у збільшенні систем протиповітряної оборони для захисту життя людей та критичної інфраструктури від російських обстрілів.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив посилення протиповітряної оборони України з послами країн G7. Про це пише УНН з посиланням на заяву спікера уряду в Telegram-каналі.

Деталі 

Україна потребує більше систем ППО. Це пріоритетна потреба, щоб захистити життя людей та критичну інфраструктуру. Наголосив на цьому під час зустрічі з послами країн G7

- заявив Шмигаль. 

Він наголосив, що росія не припиняє обстрілів проти цивільної та енергетичної інфраструктури.  За його словами, Київ потребує допомоги з обладнанням.

Ремонт, децентралізація генерації, ППО: Шмигаль виділив основні вектори діяльності щодо енергетичної безпеки09.04.24, 14:31 • [views_0]

Працюємо й над посиленням захисту критичних об’єктів та децентралізацією енергосистеми. Скоординували з послами наші потреби. Обговорили системні рішення для Харкова

- розповів прем'єр-міністр України. 

Доповнення

Окрім того, під час зустрічі сторони обговорили звернення "Укренерго" до ENTSO-E для збільшення можливості імпорту електроенергії до 2,2 ГВт.

Нагадаємо

ЄС направив 167 електрогенераторів в Україну після того, як російські атаки значно пошкодили енергетичну інфраструктуру країни.