shok-za-shokom-u-mvf-anonsuvali-suttyeve-pogirshennya-prognozu-ekonomichnogo-zrostannya

"Шок за шоком": у МВФ анонсували суттєве погіршення прогнозу економічного зростання

 • 197177 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Міжнародний валютний фонд "суттєво" погіршить свої прогнози глобального економічного зростання у своєму наступному звіті, заявила директор з МВФ зі стратегії, політики та аналізу Джейла Пазарбазіоглу, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Зростання цін на продовольство і енергоносії, уповільнення припливу капіталу на ринки, що розвиваються, пандемія, що триває, і уповільнення економічного зростання в Китаї "набагато ускладнюють" завдання для політиків, заявила Пазарбазіоглу.

"Це шок за шоком за шоком, який справді б'є по світовій економіці", - наголосила вона.

Пазарбазіоглу виступила після того, як міністри фінансів та керуючі центральних банків "Групи 20" завершили свою зустріч у суботу, не прийнявши комюніке, наголосивши на складності координації глобальної відповіді на зростання інфляції та страхи перед рецесією.

МВФ уже знизив свій прогноз глобального зростання цього року до 3,6% із 4,4% до війни в Україні у своєму квітневому звіті. В огляді, який мають оприлюднити цього місяця, "ми суттєво знизимо наш прогноз", сказала Пазарбазіоглу.

Доповнення

Голова Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що з квітня перспективи світової економіки "значно погіршилися", і вона не може виключити можливу глобальну рецесію наступного року з огляду на підвищені ризики.

Українські Національні Новини

Економіка