shokin-povyazuye-svoye-otruyennya-zi-spravoyu-burizma

Шокін пов’язує своє отруєння зі справою Burizma

 • 26020 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Колишній генпрокурор України Віктор Шокін заявив, що його отруїли ртуттю. На його думку, до цього може бути причетний ексвіце-президент США Джо Байден. Про це Шокін розповів в інтерв'ю ТСН, передає УНН.

“Це трапилось 10 вересня 2019 року. Це трапилось в Греції, де я перебував у особистих справах. Я там не відпочивав. На жаль, в мене помер брат, ми його поховали, і після такої події, розумієте, не дуже хочеться відпочивати. Але хочеться побути наодинці самому з собою. У мене дуже гарні друзі в Греції. Я поїхав до них”, — розповів Шокін.

За його словами, у нього було дві зупинки серця.

“Згідно з заключенням грецької клініки, де я перебував спочатку у реанімації, в мене було дві зупинки серця. Для того, щоб мене повернути з того світу, було застосовано електрошокери для моєї реанімації. Потім я перебував вісім діб у реанімації, а згодом мене перевели до палати. Я не міг ходити, вчився там ходити заново”, — сказав Шокін.

Шокін зазначив, що його виписали 20 вересня і 22 вересня він прибув у Київ.

“Мені зробили багато обстежень. 11 жовтня лікар до мене прийшов і запитав: „А ви знаєте, що у вас ртуть в організмі“. У висновках зазначається, що вміст ртуті у мене в організмі — 9,7%, тобто у п’ять разів більше, ніж максимальна норма”, — розповів Шокін.

На думку Шокіна, до його отруєння може бути причетний Байден.

“У мене немає явних ворогів, яких я точно знаю, що це ворог. Безумовно, одна з версій, але ця версія потребує дослідження, але є можливість причетності Байдена якимось чином до цих питань. Я звернувся офіційно до грецьких правоохоронних органів з цього питання, там є моя офіційна заява, просив їх розслідувати. Наскільки мені відомо, справа кримінальна порушена і розслідується, але це тільки моя інформація”, — наголосив Шокін.

На запитання, чи пов’язуєте він це з розслідуванням справи Burizma, Шокін відповів: "Я вважав і вважаю, що справу "Бурісми" було закрито і передчасно, і незаконно. Відносно Байдена чи Порошенка, я скажу, що Порошенко робив дуже багато, щоб я залишився. Але, мабуть, були такі обставини, в тому числі і цей мільярд грошей. Я пам’ятаю дуже добре його виступ, коли мене звільняли. Він сказав, що я зробив дуже багато для органів прокуратури, що мене дуже потішило. Тоді я спитав, чого мене звільняють, якщо багато зробив, відповідь була – "не знайшов довіри суспільства". 

Нагадаємо, адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що в середу буде опубліковано медичний висновок австрійського лікаря про те, що колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна нібито намагалися вбити.

Українські Національні Новини

Політика