sholts-i-zelenskyi-obhovoryly-sytuatsiiu-v-ukraini-nimechchyna-zapevnyla-u-prodovzhenni-viiskovoi-pidtrymky

Шольц і Зеленський обговорили ситуацію в Україні: Німеччина запевнила у продовженні військової підтримки

 • 29235 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц обговорив ситуацію в Україні з Президентом Володимиром Зеленським, який подякував Німеччині за військову підтримку, і Німеччина продовжить надавати військову допомогу Україні.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц провів телефонну розмову із Президентом України Володимиром Зеленським і обговорив політичну, військову та гуманітарну ситуацію в Україні. Про це повідомив у четвер офіційний представник німецького уряду Штеффен Гебештрайт, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні канцлер Шольц поговорив телефоном із Президентом України Зеленським і обговорив політичну, військову та гуманітарну ситуацію в Україні. Президент Зеленський поінформував про наслідки нещодавніх атак росії та подякував уряду Німеччини за військову підтримку, особливо для посилення протиповітряної оборони України", - ідеться у повідомленні.

Канцлер ФРН, як вказано, "підтвердив свою непохитну солідарність з Україною перед обличчям агресії росії, яка триває". 

"Він запевнив, що Німеччина й надалі підтримуватиме Україну у військовій сфері у тісній координації з європейськими та міжнародними партнерами", - зазначив Гебештрайт.

З його слів, канцлер ФРН і Президент України домовилися "продовжувати конструктивний обмін інформацією з метою глобальної підтримки мирного вирішення та підтримувати тісні контакти".

Лідери "Веймарського трикутника" обговорять допомогу Україні 15 березня: Шольц розповів деталі 14.03.24, 11:53 • [views_0]