sholts-khoche-zustritisya-z-putinim-u-sichni-na-poryadku-dennomu-ukrayina-ta-gazove-pitannya-zmi

Шольц хоче зустрітися з Путіним у січні: на порядку денному Україна та газове питання - ЗМІ

 • 34463 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц має намір вибудувати "з нуля" відносини з Росією і збирається взяти це питання під власний контроль. Очільник уряду ФРН хоче зустрітися із президентом Росії Володимиром Путіним у січні. На порядку денному питання України, а також газове питання. Про це повідомляє УНН з посиланням на газету Bild.

Деталі

Як пише газета, спираючись на неназвані джерела, німецький канцлер "прагне нового початку" у відносинах з Кремлем. Питання, які Шольц хоче обговорити, торкнуться газових відносин і питання України.

Повідомляється, що зустріч готується вже кілька тижнів під керівництвом зовнішньополітичного радника канцлера Єнса Плетнера.

Газета також пише, що такий стан справ залишає “за бортом “зелених”, які критично налаштовані щодо Росії, переважно у питаннях зовнішньої політики та "Північного потоку-2".

Доповнення

Наприкінці грудня повідомлялося, що радник канцлера ФРН із зовнішньої політики Єнс Плетнер та заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак мають намір на початку січня 2022 року обговорити Україну.

Зазначимо, що Олаф Шольц раніше заявив про наслідки для газопроводу "Північний потік-2" у разі вторгнення російських військ на територію України.

Шольц закликав Росію поважати принцип непорушності кордонів, додавши, що Євросоюз та НАТО повинні ясно показати, що цей принцип мають поважати усі.

Раніше Олаф Шольц висловив занепокоєння щодо розміщення російських військ на кордоні з Україною, додавши, що створення загрози Києву стало б неприйнятним сценарієм.

Українські Національні Новини

Політика