sholts-nam-shche-dovho-dovedetsia-postachaty-v-ukrainu-zbroiu-ta-boieprypasy

Шольц: нам ще довго доведеться постачати в Україну зброю та боєприпаси

 • 28502 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що швидко стало зрозуміло, що це не буде коротка війна, і постачати зброю та боєприпаси Україні доведеться ще довго.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що постачати Україні озброєння та боєприпаси доведеться ще довго, вказавши, що швидко стало зрозуміло, що це не буде коротка війна. Про це заявив він в інтерв'ю німецькому виданню taz, оприлюдненому 12 квітня, пише УНН.

Я завжди казав, що росія не має виграти цю війну. І швидко стало зрозуміло, що це не буде коротка війна. Нам ще довго доведеться постачати в Україну зброю та боєприпаси

- сказав Шольц.

Канцлер ФРН також повідомив, що востаннє говорив з російським президентом володимиром путіним у грудні 2022 року.

"Такі розмови є корисними, коли ви відчуваєте, що можете змінити ситуацію. Російська війна нині говорить проти цього. У минулому я мав кілька розмов з путіним, які іноді сприймалися критично. І я не виключаю подальших дискусій у майбутньому. З ініціативи українського уряду робляться дипломатичні зусилля на рівні радників з національної безпеки, до яких входять і країни глобального Півдня - це важливо", - зазначив Шольц.

На запитання, коли був би сенс знову поговорити з путіним, канцлер зазначив: "Коли прийде час".

На уточнююче запитання, коли це, Шольц сказав: "У будь-якому випадку, коли росія зрозуміє, що нав'язаного миру не буде, а путін зрозуміє, що йому доведеться відмовитись від своєї кампанії та вивести війська".

Низка країн, включно з Україною, обговорюють, як досягти мирної домовленості - Шольц 28.03.24, 10:34 • [views_0]