sholts-nimechchina-maye-khoroshi-zapasi-energiyi-schob-perezhiti-zimu

Шольц: Німеччина має хороші запаси енергії, щоб пережити зиму

 • 91308 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Німеччина має всі можливості пережити цю зиму з достатнім запасом енергії завдяки зусиллям щодо зміцнення постачання, заявив у середу канцлер Олаф Шольц, відкидаючи критику з боку опозиції. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Лідер правоцентристської опозиції Фрідріх Мерц заявив у парламенті, що трипартійній коаліції Шольца не вистачає «стратегічного мислення», і розкритикував ухвалене цього тижня рішення дотримуватись плану щодо закриття трьох останніх атомних електростанцій Німеччини наприкінці цього року. За його словами, уряд «може завдати непоправної шкоди німецьким компаніям».

Шольц відповів, що його коаліція працювала з моменту приходу до влади у грудні, щоб підготуватися до проблем, які міністри з партії Мерца у попередньому уряді не змогли передбачити.

Шольц зазначив, що його уряд вжив заходів щодо будівництва терміналів зрідженого природного газу, перші з яких мають відкритися цієї зими, та відновлення роботи вугільних електростанцій.

У той час як зупинка атомної станції має пройти відповідно до графіка, уряд хоче зберегти можливість реактивації двох із трьох реакторів у разі нестачі енергії в найближчі місяці.

Мерц, який закликав до продовження терміну служби реакторів на три-чотири роки, назвав це рішення «поганим компромісом». Він закликав Шольца «зупинити це божевілля». Шольц, припустив, що Мерц надто зациклений на ядерній енергетиці.

Підсумовуючи виступ Шольц додав, що газові сховища країни були заповнені більш ніж на 85% у той час, коли росія припинила постачання газу до Німеччини.

Українські Національні Новини

Новини Світу