sholts-perekonaniy-scho-peregovori-z-putinim-vazhlivi-zokrema-y-u-maybutnomu

Шольц переконаний, що переговори з путіним "важливі, зокрема й у майбутньому"

 • 150562 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц переконаний, що розмови з російським диктатором володимиром путіним "важливі, зокрема й у майбутньому". Про це він заявив у інтерв'ю шведському виданню Dagens Nyheter, пише УНН.

Деталі

Відповідаючи на запитання щодо продовження діалогу з путіним, Шольц сказав, що пряме спілкування "важливе, особливо під час кризи". Він додав, що хоче, щоб російський диктатор напряму отримав повідомлення, що росія повинна взяти на себе відповідальність за війну в Україні.

Цитата

"Моє чітке послання йому полягає в тому, що його стратегія щодо України не спрацює. Звичайно, це не означає, що росія час від часу змінює курс. Але путін має знати, чого ми від нього вимагаємо. Ось чому я вважаю, що такі розмови важливі, зокрема й у майбутньому", - сказав Шольц.

Канцлер також висловив сумніви щодо нормалізації відносин з росією у ближчому майбутньому.

"росія веде війну проти України, завдаючи їй величезних страждань і руйнувань. Поки росія не припинить цю війну, не виведе свої війська з України і не укладе мир на розумних умовах, я не бачу можливості навіть думати про нормалізацію", - підсумував він.

Раніше

Шольц не підтримує спільну заборону на в'їзд росіян до ЄС через повномасштабне вторгнення рф. За його словами, відповідальність за війну несе президент росії володимир путін.

Українські Національні Новини

Політика