sholts-pogovoriv-iz-baydenom-ukrayinu-pidtrimuvatimut-a-na-rf-budut-tisnuti-sanktsiyami

Шольц поговорив із Байденом: Україну підтримуватимуть, а на рф будуть тиснути санкціями

 • 185074 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Канцлер ФРН Олаф Шольц провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом - останні анексії українських територій рф назвали порушенням принципів ООН, а часткову мобілізацію - серйозною помилко. Крім того - Києву пообіцяли підтримку, а Москві - санкції, передає УНН із посиланням на повідомлення Кабміну Німеччини.

Деталі

Як повідомив речник федерального уряду Штеффен Хебештрайт, сьогодні вдень канцлер Олаф Шольц розмовляв із президентом США Джо Байденом. У центрі уваги майже годинної розмови була підготовка до майбутніх зустрічей у форматі G7 та G20, на яких також буде розглянуто питання російського вторгнення в Україну та способи боротьби з його наслідками.

Цитата

"... федеральний канцлер і президент США погодилися, що останні анексії українських територій росією були масовим порушенням принципів Статуту Організації Об’єднаних Націй і повинні розглядатися як спроба насильницького заволодіння іноземною територією і ніколи не будуть прийняті. Вони засудили цю подальшу ескалацію та розділили оцінку того, що часткова мобілізація в росії була серйозною помилкою. Це ще раз показує, яку гірку ціну мають заплатити російські громадяни за прорахунки президента путіна. Вони розкритикували нещодавні ядерні погрози Москви як безвідповідальні та погодилися, що такий крок матиме надзвичайно серйозні наслідки для росії", - йдеться у повідомленні.

У Кабміні Німеччини зазначили, відмова росії виконати міжнародні вимоги щодо припинення бойових дій веде країну до все більшої міжнародної ізоляції. І Шольц, і Байден повторили, що путіна все ще закликають припинити військові дії та повністю вивести свої збройні сили з усієї України.

"США та Німеччина продовжуватимуть неухильно підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії та відновлення її суверенітету та територіальної цілісності, а також підтримуватимуть санкційний тиск на росію, наголосили Байден та Шольц", - йдеться у повідомленні.

Крім того, федеральний канцлер і президент США також засудили акти саботажу на трубопроводах Nord Stream I і Nord Stream II. Цілеспрямовані порушення критичної інфраструктури були неприпустимими і призвели б до одностайних відповідей, наголосили у Кабміні Німеччини.

Українські Національні Новини

Політика