sholts-proviv-trivalu-besidu-z-putinim-v-odnomu-z-momentiv-nagolosiv-scho-tverdzhennya-pro-natsistiv-pri-vladi-v-ukrayini-khibne

Шольц провів тривалу бесіду з путіним: в одному з моментів наголосив, що твердження про "нацистів" при владі в Україні хибне

 • 373090 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц провів телефонну розмову з президентом рф володимиром путіним, під час якої відкинув звинувачення росії у тому, що “в Україні поширюється нацизм”. Про це повідомив Шольц у Twitter, інформує УНН.

Цитата

“Три моменти з моєї тривалої телефонної розмови з путіним сьогодні: в Україні має бути якнайшвидше припинення вогню. Твердження про те, що там при владі нацисти, хибне. І я також нагадав йому про відповідальність, яку несе росія за глобальну продовольчу ситуацію”, - написав Шольц.

Деталі

Як повідомляє репортер Politico Ганс фон дер Бурхард, Шольц наголосив на необхідності покращення гуманітарної ситуації, ураховуючи наслідки війни в Україні, зокрема у Маріуполі, а також закликав до прогресу в “пошуках дипломатичного вирішення конфлікту”.

Крім того, під час 75-хвилинної розмови лідери країн обговорили глобальну продовольчу ситуацію, яка стала особливо напруженою внаслідок російської війни.

Нагадаємо

Шольц заявив, що Україні може знадобитися близько ста років, щоб подолати наслідки повномасштабного вторгнення росії.

Українські Національні Новини

Політика