sholts-rozpochav-svii-vizyt-v-kytai-na-tli-posylennia-pidtrymky-pekinom-moskvy

Шольц розпочав свій візит в Китай на тлі посилення підтримки Пекіном москви

 • 28393 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розпочав триденний візит до Китаю з метою зміцнення зв'язків зі своїм головним торговельним партнером на тлі зростаючої підтримки Пекіном москви.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у неділю розпочав триденний візит в Китай, щоб зміцнити зв'язки зі своїм головним торговельним партнером та усунути розбіжності з такого питання, як підтримка Пекіном москви. Про це пише УНН із посиланням на  Reuters. 

Деталі 

Шольц, який подорожує в супроводі кількох керівників німецьких компаній, розпочав свою поїздку в південно-західному мегаполісі Чунцін. Він також відвідає Шанхай і Пекін, де зустрінеться з головою КНР Сі Цзіньпіном і прем'єром Лі Цянем.

Після прибуття Шольц засудив іранські удари по Ізраїлю "найрішучішим чином". За словами урядових джерел, під час польоту Шольца постійно інформували про події на Близькому Сході.

Німецькі чиновники заявили, що Пекін може зіграти позитивну роль у зниженні напруженості на Близькому Сході, яка швидко зростає.

Проте, як пише Reuters, загальна позиція Берліна щодо Китаю стала більш критичною після війни в Україні.

У неділю Шольц відвідає завод німецького постачальника автомобілів Bosch з виробництва водневих паливних елементів у Чунціні, тим самим привертаючи увагу до області зростаючої напруженості.

Очікується, що Шольц також торкнеться теми підтримки росії Китаєм. Німецькі чиновники в п'ятницю прямо заявили, що підтримка і експорт Пекіна в росію дають змогу москві вести агресивну війну в Україні і спричиняють "зростаючу втрату репутації Китаю" в Європі та за її межами.

"Китай має право на співпрацю з рф": у КНР закликали не перекладати провину на Пекін за "кризу в Україні"10.04.24, 16:41 • [views_0]