sholts-vkotre-vystupyv-proty-postavok-taurus-ukraini-tse-mezha-yaku-ya-ne-khochu-peretynaty-yak-kantsler

Шольц вкотре виступив проти поставок Taurus Україні: "Це межа, яку я не хочу перетинати як канцлер"

 • 27866 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц знову виступає проти постачання крилатих ракет Taurus в Україну, заявляючи, що це вимагатиме участі німецьких солдатів.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц в черговий раз висловився проти постачання крилатих ракет Taurus в Україну. За його словами, ракети можливо передати лише за умови, якщо німецьких військових, які потрібні будуть для керування Taurus, розмістять за межами України, повідомляє УНН із посиланням на Tagesschau. 

"Для мене не може бути й мови про постачання систем озброєнь великої дальності, які можуть бути раціонально поставлені лише за умови розміщення німецьких солдатів за межами України", - заявив канцлер. 

Також Шольц додав: "Це межа, яку я не хочу перетинати як канцлер".. 

Доповнення 

Парламентська фракція ХДС/ХСС погрожує створити слідчу комісію, щоб з'ясувати, як канцлер Олаф Шольц дійшов висновку, що крилаті ракети "Taurus" можуть бути розгорнуті лише за участі німецьких солдатів. 

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що вирушить до Берліна в п'ятницю, щоб обговорити допомогу Україні з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем після переговорів із президентом США Джо Байденом у Білому домі у вівторок.