sholts-yide-z-vizytom-do-kytaiu-i-hovorytyme-pro-viinu-v-ukraini

Шольц їде з візитом до Китаю і говоритиме про війну в Україні

 • 27536 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідає Китай з 14 по 17 квітня, щоб обговорити війну в Україні з президентом Китаю Сі Цзіньпіном і вивчити потенціал Китаю щодо впливу на Росію для більш мирного вирішення конфлікту.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у неділю, 14 квітня, прибуде до Китаю з офіційним візитом, щоб обговорити з лідером країни Сі Цзіньпіном війну в Україні. Про це сказав речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт, повідомляє Tagesschau, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що зустріч Шольца та Сі відбудеться 16 квітня в межах чотириденного візиту німецького політика до КНР. Це другий візит Шольца до Китаю на посаді канцлера Німеччини.

Спочатку, 14 квітня, він прибуде до китайського міста Чунціна, щоб відвідати водневий завод, який керується німецькою компанією, а наступного дня вирушить до Шанхаю, де виступить з промовою.

Перемовини з главою Китаю Сі Цзіньпіном та прем'єр-міністром Лі Цяном пройдуть 16 квітня у Пекіні, сказав Гебештрайт.

За його словами, німецький політик говоритиме з китайськими представниками про війну в Україні, зокрема канцлер "хоче дослідити, якою мірою Пекін може впливати на Росію та її ведення війни в Україні".

 Ми хотіли б, щоб Китай мав можливість впливати на Росію, щоб сприяти більш мирному розвитку конфлікту в Україні

сказав Гебештрайт.

Роликів із танцями не буде: Шольц зареєструвався в TikTok і виклав перші відео08.04.24, 22:19 • [views_0]