sholts-zaklikav-kitay-vikoristati-sviy-vpliv-na-rf-dlya-zakinchennya-viyni

Шольц закликав Китай "використати свій вплив" на рф для закінчення війни

 • 292412 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі з прем'єр-міністром КНР Лі Кецяном у Пекіні закликав Китай "використати свій вплив" на росію для закінчення війни в Україні. Про це повідомляє німецьке видання Spiegel, передає УНН.

Деталі

Уряди Пекіну та Берліну погоджуються, що російські погрози ядерною зброєю є неприйнятними. За словами Шольца, з її застосуванням росія перейшла б червону межу, яку провели б разом країни світу.

Німецька сторона назвала Китай "великою країною", яка відповідає за мир у світі. Також канцлер відкинув критику щодо своєї поїздки. Він почав свою заяву словами: "Це добре і правильно, що я сьогодні тут, у Пекіні".

Доповнення

3 листопада стало відомо, що канцлер Шольц летить до Пекіну для "відвертих переговорів".

Російський диктатор володимир путін у своєму зверненні до росіян заявив, що захищатиме територіальну цілісність і незалежність рф усіма доступними способами – не виключив і застосування ядерної зброї.

Високопоставлені російські військові керівники нещодавно обговорювали, коли і як москва може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні. За словами багатьох американських чиновників, це викликає підвищене занепокоєння у США та союзників.

Українські Національні Новини

Новини Світу