shoygu-ta-guterrish-obgovorili-bezpechne-funktsionuvannya-zaporizkoyi-aes

шойгу та Гутерріш обговорили безпечне функціонування Запорізької АЕС

 • 290267 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. міністр оборони росії сергій шойгу провів телефонну розмову із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, щоб обговорити умови безпечного функціонування Запорізької атомної електростанції України, передає УНН з посиланням на повідомлення міністерства.

Деталі

У ході телефонної розмови Шойгу та Гутерріш також обговорили ініціативи щодо полегшення умов експорту російських продуктів харчування та добрив, йдеться у повідомленні російського міністерства.

Згідно з заявою, Шойгу та Гутерріш також обговорили функціонування «місії щодо встановлення фактів» вибуху слідчого ізолятору в Оленівці.

Доповнення

Організація Об'єднаних Націй спростувала звинувачення росіян у тому, що вона скасувала візит Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку атомну електростанцію.

«В останні кілька днів були неодноразові коментарі з боку різних російських офіційних осіб, які звинувачують Секретаріат Організації Об'єднаних Націй у тому, що він або скасував або заблокував візит Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку атомну електростанцію. По-перше, МАГАТЕ є спеціалізованою установою, яка діє з повною незалежністю при ухваленні рішень про те, як виконувати свій конкретний мандат. По-друге, Секретаріат ООН не має повноважень блокувати чи скасовувати будь-яку діяльність МАГАТЕ. По-третє, перебуваючи в тісному контакті з МАГАТЕ, за оцінкою Секретаріату ООН, він має в Україні можливості для матеріально-технічного забезпечення та безпеки, щоб мати можливість підтримати будь-яку місію МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію з Києва, якщо і росія, та Україна погодяться», - йдеться в повідомленні Стефана Дюжарріка, прессекретаря Генерального секретаря ООН.

Українські Національні Новини

Новини Світу