shoygu-zhirinovskiy-ale-ne-putin-khto-figuruye-v-memorandumi-v-sudi-oon

Шойгу, Жириновський, але не Путін: хто фігурує в меморандумі в Суді ООН

 • 7838 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. В меморандумі, який подала Україна до міжнародного суду ООН, фігурує чимало прізвищ російських політиків, але президента РФ Володимира Путіна в ньому немає. Про це сказала заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль під час брифінгу щодо винесеного 8 листопада Міжнародним Судом ООН рішення стосовно юрисдикції у справі "Україна проти Російської Федерації", передає кореспондент УНН.

"Росія зараз вже має виправдовуватись і доводити, як саме вона запобігала і не допускала фінансуванню тероризму своїми посадовими особами. Суд особливо наполягав на тому, що всі особи - це і всі посадові особи, вповноважені на виконання функцій держави",- сказала Зеркаль.

З її слів, це важливо, тому що тепер у меморандумі, який Росія має представити наступного року, вона має доводити щодо того, які заходи вживались для того, щоб забезпечити відповідне слідство, недопущення, правове співробітництво по всім фактам і доказам, які наводить Україна в своєму меморандумі і додатках.

"В нашому позові фігурують, наскільки я пам’ятаю, Шойгу, Жириновський, Міронов, Зюганов. Що стосується пана Путіна, я думаю, це можливо, але не в найближчій перспективі", - додала дипломат.

Нагадаємо, під час голосування у Міжнародному суді ООН, позицію Росії підтримали три судді - зі Словаччини, РФ та Китаю.

Українські Національні Новини

Політика