shri-lanka-ogolosila-23-kvitnya-dnem-zhalobi

Шрі-Ланка оголосила 23 квітня днем жалоби

 • 18587 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена оголосив у вівторок, 23 квітня, національний день жалоби після серії смертоносних вибухів, які сталися напередодні. Про це УНН повідомляє з посиланням на Ada Derana.

"Завтра, 23 квітня, президент Маїтріпала Сірісена оголосив Національний день жалоби. Також була введена комендантська година, починаючи з 8 вечора до 4 ранку завтрашнього дня", - йдеться у повідомленні.

Також вказано, що прес-служба президента поширила заяву, в якій йдеться, що "закони, пов'язані із запобіганням тероризму, будуть оголошені відповідно до інструкцій на випадок оголошення надзвичайного стану з опівночі".

Як повідомляється, цей крок був зроблений, щоб передати поліції і збройним силам повноваження, щоб забезпечити публічну безпеку.

Президент також має зустрітися з усіма послами і "верховними комісарами", щоб пояснити поточний стан в країні і зробити запит щодо міжнародної підтримки Шрі-Ланки.

Запит на міжнародну підтримку надходить після повідомлень співробітників розвідки про те, що є міжнародні терористичні організації, пов'язані з місцевими терористами, які здійснили вибухи у Шрі-Ланці, пише видання.

Президент Сірісена також просив сили безпеки вжити адекватних заходів для зміцнення безпеки в церквах і у всіх інших місцях, де потрібна додаткова безпека.

Нагадаємо, 21 квітня у Шрі-Ланці сталося вісім вибухів, у результаті яких загинули 290 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу