shri-lanka-rozpochala-vaktsinatsiyu-ditey-v-ochikuvanni-splesku-covid

Шрі-Ланка розпочала вакцинацію дітей в очікуванні сплеску COVID

 • 17552 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Органи охорони здоров'я Шрі-Ланки розпочали кампанію з вакцинації дітей віком від 12 до 15 років на тлі попередження провідних медичних фахівців держави про сплеск COVID-19 у найближчі тижні, спричинений варіантом "Омікрон", пише УНН з посиланням на ABC News.

Деталі

За даними місцевого МОЗ, відповідно до нової програми вакцинації дітям буде дана разова доза вакцини Pfizer. Раніше в країні було дозволено вакцинувати дітей старше 15 років.

Кампанія з вакцинації стартувала напередодні відкриття шкіл з понеділка, 10 січня. Такий крок також був зроблений у зв'язку з тим, що громадські місця в країні з недавніх пір дозволено відвідувати лише зі свідоцтвом про вакцинацію.

Повідомляється, що, за словами представників органів охорони здоров'я, на даний момент в Шрі-Ланці виявлено 47 випадків захворювання новим варіантом "Омікрон".

Асоціація медичних фахівців, до якої входять провідні лікарі країни, нагадала про сплеск випадків COVID-19 в квітні минулого року в якості попередження про те, що "історія повторюється". В результаті того спалаху загинуло майже 15 000 осіб.

"Магазини та бари, новорічні вечірки були переповнені. Отже, варіант Омікрон неминуче викличе масову хвилю зараження в найближчі тижні", - цитує ABC заяву медиків.

Додамо

Минулорічний квітневий сплеск призвів до двох локдаунів в країні. Останній з них був знятий у жовтні, і з того часу влада поступово послабила багато обмежень, пов'язаних з COVID.

На піку в липні минулого року в Шрі-Ланці щодня реєструвалося понад 3000 випадків захворювання і більше 200 випадків смерті. На сьогодні, щодня фіксують близько 500 випадків, з них помирає менше 20 осіб.

У країні зареєстровано 589 479 підтверджених випадків захворювання та 15 065 смертей.

Майже 64% з 22 мільйонів жителів Шрі-Ланки були повністю вакциновані від коронавірусу, до цього моменту близько 20% населення отримали ревакцинацію.

Що було раніше

Як писав УНН, раніше на цьому тижні влада США дозволила колоти бустерну вакцинацію від коронавірусу для підлітків від 12 років і дітей із захворюваннями імунної системи від п'яти років.

Для ревакцинації буде використовуватися вакцина виробництва Pfizer/BioNTech.

Українські Національні Новини

Новини Світу