shtab-oos-okupanti-vdayutsya-do-manipulyatsiy-schob-prikhovati-vlasni-vtrati

Штаб ООС: окупанти вдаються до маніпуляцій, щоб приховати власні втрати

 • 10529 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Окупанти вдаються до маніпуляцій, щоб приховати власні втрати на Донбасі внаслідок необережного поводження з озброєнням. Про це повідомили у пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил, передає УНН.

"За свідченням мирних громадян України, що змушені проживати на окупованій території, але не мають стосунку до діяльності збройних формувань РФ, в районі населеного пункту Нова Ласпа на тимчасово окупованій території Донецької області автомобіль окупантів підірвався на міні. Її заклали й успішно забули про місцезнаходження самі ж "асвабадітєлі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, противник традиційно вдався до інформаційних маніпуляцій та використав цей факт в ході чергової спроби дискредитувати Об’єднані сили. Окупанти, за даними штабу, намагаються приховати власні втрати внаслідок необережного поводження з озброєнням.

"Так, пропагандистський ресурс російських окупантів "ДАН" опублікував інформацію про те, що з українського боку начебто обстріляли протитанковою керованою ракетою санітарний автомобіль збройних формувань РФ, який їхав надавати медичну допомогу цивільним мешканцям.

Традиційно для російської пропаганди акцент зроблено на хворій дитині, яку начебто мали намір лікувати "ополчєнци". У повідомленні відсутні матеріали фото- або відеофіксації. У місцевості, де нібито відбулася подія (близько 300 метрів до опорного пункту ворога), уже давно не проживає цивільне населення, тим більше з дітьми", - зазначили у штабі.

При цьому, за даними штабу, бойові дії на цій ділянці вчора, 31 жовтня 2019 року Об’єднаними силами не велися.

"Українські військовослужбовці жодних пусків ПТРК не здійснювали", - проінформували у штабі ООС.

Нагадаємо, за даними розвідки, бойовики на Донбасі стали частіше підриватися на власних мінах.

Українські Національні Новини

Політика