shtam-delta-gromadyanam-chotirokh-krayin-zaboronili-vyizd-v-ukrayinu-bez-testu-na-koronavirus

Штам Delta: громадянам чотирьох країн заборонили в'їзд в Україну без тесту на коронавірус

 • 28223 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. В Україні заборонили в'їзд громадянам чотирьох країн без тесту на коронавірус. Відповідне рішення сьогодні було ухвалено на засіданні уряду і одним із заходів протистояння штаму вірусу COVID-19 Дельта, передає УНН із посиланням на МОЗ.

Заступник міністра-головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що для зменшення ризику поширення штаму Дельта в Україні, на сьогоднішньому засіданні Уряду вже підтримали впровадження низки заходів.

Цитата

"Громадянам, які прибули з Республіки Індія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації, Португальської Республіки або перебували на їх території не менше семи днів, заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю)", - йдеться у повідомленні.

Вказана норма почне діяти з 25 червня.

Додамо

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов у коментарі УНН повідомив, що в Україні зафіксовано 2 випадки коронавірусу “дельта” штаму в Україні.

Новий штам вірусу COVID-19 “Дельта” вже виявлено в понад 90 країнах світу

За останніми даними, випадки варіанту коронавірусу Delta були виявлені у Великій Британії, Індії, Китаї, США, Канаді, Португалії, Польщі, Швейцарії, Росії, Туреччині, Японії і Непалі.

Також перший випадок "дельта-штаму" коронавірусу сьогодні вранці виявили в Мінську та у Словаччині

Українські Національні Новини

Політика