shtam-koronavirusu-delta-vraziv-sche-odnu-oblast-ukrayini

Штам коронавірусу "Дельта" вразив ще одну область України

 • 21771 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Десять випадків зараження більш заразним варіантом коронавірусу "Дельта" виявили у Чернігівській області, повідомив голова Чернігівської обласної державної адміністрації В'ячеслав Чаус.

Цитата:

"Якщо ви думаєте, що "ковід" уже в минулому, то мушу вас розчарувати. Він ближче, ніж здається, і ще підступніший. Є підтверджена інформація від референс-лабораторії міста Києва щодо виявлених 10 випадків зараження штамом збудника COVID-19 "Дельта" в Чернігівській області", - написав Чаус у Facebook.

Деталі

Новопризначений голова Чернігівської ОДА заявив, що у зв'язку з цим під час обласної комісії ТЕБ та НС план дій обговорено та відпрацьовано.

"Наразі ситуація під контролем", - запевнив він і закликав вакцинуватися.

Доповнення

В Україні зафіксовано вже 2,26 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст за добу, 9 серпня, - майже 800, більше ніж подвоєння проти показника днем раніше. 

За офіційною статистикою на 5 серпня, в Україні виявили вже 147 випадків "Дельта"-штаму коронавірусу. Після цього про те, що зафіксували цей більш заразний варіант COVID-19, повідомляли і далі - зокрема, зі Львівщини і от - з Чернігівщини.

Українські Національні Новини

Суспільство