shtat-yuta-pershim-v-ssha-rizko-obmezhit-dostup-nepovnolitnikh-do-sotsialnikh-merezh

Штат Юта першим в США різко обмежить доступ неповнолітніх до соціальних мереж

 • 371424 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Доступ до соціальних мереж для неповнолітніх буде суворо обмежений в американському штаті Юта, починаючи з наступного року, після того, як губернатор-республіканець Спенсер Кокс підписав у четвер новий закон, спрямований на притягнення компаній до відповідальності за шкоду, заподіяну психічному здоров'ю молоді. Про це УНН пише посилаючись на The Washington Post.

Деталі

За словами уряду штату, нові закони, серед іншого, передбачають, що компанії, які працюють у соціальних мережах, мають перевіряти вік мешканців Юти, які "бажають зберегти чи відкрити" обліковий запис.

Для користувачів молодших 18 років батьки або опікуни повинні дати згоду, перш ніж вони зможуть відкрити обліковий запис.

За повідомленнями американських ЗМІ, закони мають набути чинності наступного року, що зробить штат першим у країні, який запровадив такі масштабні обмеження на використання соціальних мереж.

"Ми більше не хочемо, щоб соціальні мережі продовжували завдавати шкоди психічному здоров'ю нашої молоді", - написав Кокс у Твіттері після підписання законопроектів.

"Юта лідирує у боротьбі зі шкодою, яку завдають соціальні мережі, і надає батькам більше ресурсів та засобів контролю", - заявив сенатор штату Юта Майк МакКелл у заяві, опублікованій сенатом штату.

У заяві цитуються дані Центрів з контролю та профілактики захворювань США (CDC), у яких йдеться, що рівень депресії та криз психічного здоров'я серед підлітків у США майже подвоївся з 2010 року. "Створення та використання соціальних мереж були пов'язані з цим збільшенням показників", - йдеться в ньому.

За даними регіонального уряду, крім згоди батьків, законодавство також вимагає від соціальних мереж створення "налаштування комендантської години за умовчанням", яка блокує доступ з 22:30 до 6:30 ранку.

Батькам також має бути надано "повний доступ до облікового запису їхньої дитини".

Очікується, що компанії, які працюють у соціальних мережах, оскаржуватимуть нове законодавство у суді.

Українські Національні Новини

Новини Світу