shtaynmayer-nablizhayetsya-do-drugogo-prezidentskogo-stroku-pislya-pidtrimki-zelenikh

Штайнмаєр наближається до другого президентського терміну після підтримки "зелених"

 • 17929 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Німецькі "зелені" у вівторок підтримали Федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра, внаслідок чого він має всі шанси залишитися при владі ще на п'ять років, пише УНН із посиланням на Politico.

Цитата

"Штайнмайєр - дуже добрий і шановний федеральний президент, який заслужив безліч переваг для нашої країни у свій перший президентський строк", - заявили "зелені" у вівторок.

"Ми переконані, що він і далі підтримуватиме та спрямовуватиме наше суспільство на тяжкому шляху виходу з пандемії", - ідеться у заяві.

Деталі

Штайнмаєр, який обіймає посаду президента Німеччини з 2017 року, на даний момент єдиний кандидат, який претендує на переобрання напередодні голосування 13 лютого.

Як повідомляється, незважаючи на спекуляції щодо суперника від консервативного альянсу ХДС/ХСС, жодного кандидата не висунули.

Соціал-демократична партія (СДП) та Вільна демократична партія (ВДП) раніше також висловили підтримку Штайнмаєру, тому його кандидатура має всі шанси на перемогу. У такому разі він виконуватиме обов'язки президента Німеччини ще п'ять років.

Для перемоги Штайнмаєру потрібна абсолютна більшість голосів у Федеральних зборах, що складається з 1472 членів, у перших двох голосуваннях. У разі проведення третього голосування буде достатньо простої більшості.

Додамо

У травні минулого року стало відомо, що Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр має намір балотуватися на другий строк.

Доповнення

Франк-Вальтер Штайнмаєр є членом Соціал-демократичної партії Німеччини, до свого президентства він очолював міністерство закордонних справ країни.

В Україні відомий своєю пропозицією щодо методу імплементації мінських угод, що включає проведення місцевих виборів на сході України під наглядом ОБСЄ, надання тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу, а потім – після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на непідконтрольній Україні території – надання постійного особливого статусу. територіям.

Українські Національні Новини

Політика