shtaynmayer-vpershe-z-lyutogo-pribuv-v-ukrayinu-detali-vizitu

"Можете розраховувати на Німеччину": Штайнмаєр звернувся до українців під час візиту в Київ

 • 312632 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, перебуваючи з візитом у Києві, заявив, що  Німеччина продовжить підтримувати України. Про це інформує УНН із посиланням на Twitter прессекретаря німецького президента Керстін Гаммелін.

Цитата

"Моє послання до народу України таке: ви можете розраховувати на Німеччину! Ми продовжуватимемо підтримувати Україну: військово, політично, фінансово та гуманітарно", – сказав Штайнмаєр.

Він також звернувся до жителів Німеччини.

"Водночас я звертаюся до всіх німців удома: давайте ніколи не забувати, що ця війна означає для людей тут! Попри всі труднощі, які приносить війна і нам у Німеччині, погляньмо на неї очима українців, тоді ми зрозуміємо, що їм потрібна наша повна солідарність і підтримка – доти, доки це необхідно. Йдеться також про те, щоб максимально швидко відновити зруйновану інфраструктуру, відремонтувати електромережі, водопроводи, тепломережі, ліквідувати вузькі місця постачання", – додав Штайнмаєр.

Деталі

Президент ФРН повідомив, що разом із Володимиром Зеленським він візьме шефство над українсько-німецькою партнерською мережею, яка допоможе "пережити зиму". Він зауважив, що багато німецьких міст-партнерів вже допомогають Україні у цій сфері.

German Federal President #Steinmeier has arrived in Ukraine with a twofold message:

"My message to the people of Ukraine is: You can count on Germany! We will continue to support Ukraine: militarily, politically, financially and in humanitarian regards. 1/4 pic.twitter.com/7J6K9kmOtx

— Cerstin Gammelin (@BPrSprecherin) October 25, 2022

Нагадаємо

Штайнмаєр прибув в Україну потягом вранці 25 жовтня. Це його перший візит з 24 лютого.

Українські Національні Новини

Політика