shtaynmayer-zaklikav-putina-negayno-vivesti-viyska-z-ukrayini

Штайнмаєр закликав путіна негайно вивести війська з України

 • 168333 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав російського диктатора володимира путіна припинити бойові дії на українській території і почати перемовини з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє DW, передає УНН.

Цитата

“Пане путін, припиніть страждання та руйнування в Україні! Виведіть свої війська! І не відмовляйтеся від прямих та серйозних переговорів з президентом Зеленським!” — звернувся Штайнмаєр до президента росії.

Деталі

Німецький президент також наголосив на тому, що “агресивна війна путіна зачіпає не лише людей в Україні”. Так, ціни на зерно у світі зросли, адже рф блокує в українських портах експорт мільйонів тонн зерна.

“Багатьом регіонам світу найближчими місяцями загрожують голод і смерть, особливо у Східній та Південній Африці”, — попередив Штайнмаєр.

Він додав, що “наслідки війни путіна вдарять по державах, які ще не оговталися від пандемії коронавірусу, і по регіонах, де ґрунт через кліматичну кризу висихає і стає неродючим”.

Нагадаємо 

Штайнмайєр заявив, що він не має конкретних планів щодо поїздки в Україну в найближчій перспективі, але припускає, що з часом зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

Українські Національні Новини

Політика