shtepa-vigrala-spravu-v-yevropeyskomu-sudi-z-prav-lyudini-proti-ukrayini

ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити Штепі 3,6 тис. євро

 • 22342 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав порушення з боку України і зобов’язав українську сторону виплатити колишньому меру Слов’янська Нелі Штепі 3600 євро компенсації, йдеться в опублікованому рішенні ЄСПЛ, інформує УНН.

ЄСПЛ дійшов висновку, що стосовно Нелі Штепи українською стороною було порушено дві статті Європейської конвенції з прав людини.

"Суд визнає скарги щодо відсутності підстав для надмірного утримання заявника під вартою у процесі про кримінальне провадження проти неї", - йдеться у фінальному документі.

Також суд зобов’язав Україну виплатити Штепі впродовж трьох місяців 2600 євро за причинення моральної шкоди та 1000 євро на компенсацію судових витрат.

Штепа подала позов проти України у зв’язку з порушенням пункту 3 статті 5 Конвенції про захист прав людини, через те, що її попереднє ув'язнення було тривалим і невиправданим. Крім того, вона скаржилася на порушення пункту 1 статті 6 Конвенції, що кримінальне провадження проти неї було необґрунтовано тривалим.

Як повідомлялося раніше, в Україні суд призначив розгляд справи Штепи на 21 листопада.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити Штепі 3,6 тис. євро

     • 22342 переглядiв

    НБУ знизив облікову ставку до 15,5%

     • 10049 переглядiв

    Пішохід загинув, перебігаючи столичну Велику Кільцеву

     • 21725 переглядiв