shtorm-ne-dozvoliv-evakuyuvati-ekipazh-zatonulogo-kreysera-moskva-gumenyuk

Шторм не дозволив евакуювати екіпаж затонулого крейсера "москва" - Гуменюк

 • 654058 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Екіпаж крейсера "москва", що затонув внаслідок влучання української ракети, не вдалося евакуювати окупантам через шторм. Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил охорони та оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми спостерігали, як інші кораблі намагалися надати допомогу, але навіть сили природи були на боці України, тому що шторм не дозволив ні провести спокійно боротьбу за живучість та рятувальну операцію, ні евакуювати екіпаж", - розповіла Гуменюк.

Деталі

За її словами, ураження крейсера стало ударом по імперських амбіціях ворога й цього не вибачать.

Гуменюк зазначила, що через це зараз російські окупанти б'ють ракетами по півдню України, зокрема й з використанням заборонених міжнародними конвенціями касетних снарядів у Миколаївській області.

Доповнення

13 квітня голова Одеської ОДА Максим Марченко повідомив, що ракетний крейсер "москва" пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний. З його слів, ракети "Нептун", які стоять на сторожі Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень.

Інформацію про те, що "москва" горить, підтвердили і в міноборони росії. Як повідомили, корабель серйозно пошкоджений, екіпаж покинув судно.

Пізніше в ОК "Південь" повідомили, що крейсер "москва" перекинувся і почав тонути після того, як ЗСУ вдарили по ньому ракетами.

В результаті міноборони рф повідомило, що крейсер "москва" затонув.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП