shtorm-zhyustin-viklikav-poveni-u-frantsiyi-richka-pidnyalasya-do-40-richnogo-maksimumu

Шторм "Жюстін" викликав повені у Франції: річка піднялася до 40-річного максимуму

 • 19619 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Південний захід Франції постраждав від повеней, департамент Ло-і-Гаронна в п'ятницю після негоди, яка обрушилася в останні дні після урагану "Жюстін", має відвідати прем'єр-міністр країни Жан Кастекс. Про це УНН повідомляє з посиланням на euronews.

Деталі

Рівень річки Гаронна навколо Марманда - між Бордо і Тулузою - залишається "дуже високим", хоча в четвер "червоний рівень" небезпечності був знижений до "помаранчевого".

Очільник французького уряду хоче перевірити, як ідуть рятувальні операції, і зустрітися з місцевою владою та іншими офіційними особами.

За ніч з середи на четвер Гаронна досягла висоти 10,20 метра, рівня, що не спостерігався протягом 40 років і трохи нижче рекорду, встановленого в 11,39 метра в червні 1875 року.

Два мости через річку в Марманді залишаються закритими. Неподалік розташоване містечко Меян-сюр-Гаронн опинилося під водою. У регіоні довелося евакуювати безліч людей.

За даними влади, аварійні бригади понад 300 разів приходили на допомогу через загрозу майну, повалені дерева та рятували людей після того, як на минулих вихідних на регіон обрушився шторм "Жюстін", що викликав повінь.

На ранок четверга 45 доріг в Ло-і-Гаронна залишалися закритими, 12 - "під водою", а шість шкіл все ще були закриті.

Раніше на цьому тижні в Парижі було оголошено про повінь, оскільки рівень води в Сені підвищилася після сильних дощів.

Доповнення

У 2016 році у Європі фіксувалися руйнівні повені. Відбулися вони у кінці травня і початку червня 2016 року в результаті тривалих сильних дощів в Європі, головним чином Німеччині і Франції, але також в Австрії, Бельгії, Румунії, Молдові, Нідерландах і Сполученому Королівстві. У річках Неккар, Дунай, Рейн, Сена і їх притоках різко підвищився рівень води, викликавши повені вздовж берегів. Загинули щонайменше 20 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу