shulyavskiy-mist-u-amku-rozpovili-chomu-vidkhili-skargu-schodo-vimog-zamovnika-remontu

Шулявський міст: у АМКУ розповіли чому відхилили скаргу щодо вимог замовника ремонту

 • 14071 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Скарга "Альтіс-спецбуд" була подана із порушенням вимог законодавства про публічні закупівлі, тому Антимонопольний комітет не прийняв її до розгляду. Про це повідомив на брифінгу директор департаменту з питань оскарження рішень у сфері публічних закупівель АМКУ Роман Коваль, передає кореспондент УНН.

"Ця скарга була залишена без розгляду тому, що не відповідала статті 18 закону "Про публічні закупівлі". Якби був розгляд її по суті колегією, то колегія б аналізувала вимоги документації, наявність дискримінаційного відношення до скаржника. Наразі, без розгляду скарги та відповідного рішення колегія не має права говорити чи була ця документація дискримінаційною", - повідомив Коваль.

Як додав голова АМКУ Юрій Терентьєв, оскільки скарга надійшла із порушення строків, то вона взагалі не розглядалась. Щоб АМКУ розглянув цю скаргу, її треба було подати у строк, передбачений законом.

Раніше державна уповноважена АМКУ Агія Загребельська повідомила, що ТОВ "Альтіс-спецбуд" програло скаргу в АМКУ щодо встановлення замовником дискримінаційних вимог по торгам на реконструкцію транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Вадима Гетьмана у Києві очікуваною вартістю 608,57 млн грн. Зокрема, КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" оголосило торги на реконструкцію Шулявського шляхопроводу.

30 березня "Альтіс", що належить за інформацією ЗМІ, тестю екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, був незадоволений двома вимогами тендерної документації. В тому числі скаржник вважав дискримінаційною вимогу про надання учасниками Звіту про сплату та нарахування ЄСВ, однак так і не зміг пояснити, чим його надання порушує права скаржника та дискримінує його у порівнянні з іншими учасниками процедури.

Як повідомляв УНН, 1 травня, у Києві розпочнуть ремонт Шулявського шляхопроводу. Киянам підказали, як краще об'їхати міст.

Українські Національні Новини

Київ