shurmu-zapidozrili-u-koruptsiyi-ekspert-rozpoviv-pro-prichini

Шурму запідозрили у корупції: експерт розповів про причини

 • 718742 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Заступника глави Офісу Президента Ростислава Шурму, який віднедавна є членом наглядової ради НАК Нафтогаз, запідозрили в корупційному зв'язку зі скандальним керівником НАК Нафтогаз Чернишовим, передає УНН.

Деталі

«Прочитав у ЗМІ про те, що за пів року після призначення Чернишов розпочав кадрові чистки в структурах НАК Нафтогаз, на тлі публічного скандалу зі звинуваченнями Чернишова в корупції та ймовірному банкрутстві НАК Нафтогаз.

Наразі нова наглядова рада НАКу ніяк не втручається в те, що відбувається. Член наглядової ради Ростислав Шурма, екскандидат на посаду керівника Нафтогазу, якого прийнято вважати куратором НАКу від Офісу президента, сприяє тому, що відбувається», - повідомив експерт Олександр Охріменко.

Згідно з публікацією Олександра Охріменка, в НАК Нафтогаз звільняють співробітників, які нібито причетні до зливу внутрішньої інформації НАК, що підтверджує прийдешнє банкрутство Нафтогазу: «Зокрема Чернишов зі скандалом вигнав фін.директора «Укргазвидобування» Антіна Жданова, який був кандидатом на посаду одного з ключових керівників НАК Нафтогаз. Жданов, як і більшість звільнених Чернишовим, має західну освіту і великий досвід роботи в топових міжнародних кампаніях, таких як McKinsey і Pricewaterhouse, попереднє керівництво Нафтогазу з великими труднощами їх рекрутувало в структури НАК», - повідомив експерт.

Останній місяць експерти б'ють на сполох щодо можливого банкрутства НАК Нафтогаз, яке вважають неминучим і наводять аргументи: «У держави точно немає грошей в умовах війни рятувати Нафтогаз, який Чернишов готує до розграбування. Міжнародні партнери на це грошей теж не дадуть. Значить дехто стане багатшим, за рахунок скупки за безцінь активів Нафтогазу. Цей дехто точно буде з Харкова в партнерстві з деким із Дніпра, але час покаже… »

«Чернишов спеціально звільняє «прозахідних» фахівців, щоб завести ще більше своїх «харківських» людей, щоб ніхто не заважав банкрутувати Нафтогаз! Уважно стежимо за кадровими рішеннями Чернишова, на відміну від нової наглядової ради НАКу. Подейкують, що Чернишов вже корумпував Шурму, який після цього став дуже зручним, це побічно доводиться його мовчанням», - уточнює Олександр Охріменко і анонсує публікацію докладного списку всіх призначень Чернишова.

Українські Національні Новини

Політика