shvedski-likari-namahaiutsia-vriatuvaty-kintsivky-poranenym-ukrainskym-soldatam

Шведські лікарі намагаються врятувати кінцівки пораненим українським солдатам

 • 33529 переглядiв

Лікарі Швеції докладають зусиль, щоб врятувати та відновити функції кінцівок українських солдатів, поранених у війні з рф, за допомогою складних процедур у лікарні Каролінського університету в Стокгольмі.

У Швеції лікарі докладають зусиль для врятування та відновлення функції кінцівок українських військових, поранених у війні з рф.

Про це повідомляє Euractiv, передає УНН.

Деталі

Лікарі в Швеції намагаються врятувати та відновити функцію кінцівок українських військових, які були травмовані під час війни з рф.

За допомогою складних процедур, медичний персонал лікарні Каролінського університету в Стокгольмі намагається допомогти пораненим уникнути ампутації та повернутися до здоров'я.

Нам доводилося ампутувати лише в кількох випадках

– заявив хірург-травматолог травматологічного відділення Каролінської університетської лікарні Гуннар Сандерсьйо.

Щоб врятувати кінцівку, лікарі використовують стандартні методи, такі як трансплантація кістки та подовження. Однак, для досягнення кращого результату, їм іноді доводиться працювати на межі медичної можливості. Відтак, лікарі можуть подовжувати сегмент кістки на один міліметр щодня, доки не буде досягнута необхідна довжина, напрямок та обертання, що зазвичай займає від трьох до шести місяців.

Ця війна призвела до зміни підходу у хірургічному лікуванні, оскільки більшість поранень пов'язані з артилерійськими снарядами та мінами, що часто вимагає складних операційних втручань.

Додамо

З березня 2022 року Швеція та ще 21 європейська країна беруть участь у найбільшій операції з медичної евакуації українців, яка на сьогодні координується Центром координації надзвичайних ситуацій та реагування Комісії ЄС.

Нині Швеція прийняла 154 українців, перших двох пацієнтів у березні 2022 року.

Швеція виділить 30 млн євро на чеську ініціативу щодо постачання снарядів в Україну14.03.24, 20:57 • [views_0]

Юлія Котвицька

Війна