shveytsariya-gotuyetsya-do-nestachi-elektroenergiyi-ta-gazu-cherez-viynu-rf-proti-ukrayini

Швейцарія готується до нестачі електроенергії та газу через війну рф проти України

 • 118796 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Швейцарія готується до нестачі електроенергії та газу через війну рф проти України, можливі перебої з постачанням газу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

«Майкл Франк, директор асоціації швейцарських електроенергетичних компаній VSE, заявив, що Швейцарія планує запровадити дедалі суворіші заходи щодо енергозбереження у разі потреби», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що спочатку уряд зробить запит на добровільні заходи щодо заощадження — кампанія з інформування громадськості має відбутися наступного місяця — потім він може обмежити другорядні види використання, такі як освітлення вітрин, використання мобільних обігрівачів або нічне освітлення, сказали на брифінгу в Берні.

Потім, в екстремальному сценарії, уряд може дати наказ приблизно 30 тисячам компаній заощадити до 30% енергоспоживання. За оцінкою, ці перші три фази можуть скоротити попит на електроенергію на 25-30%.

У крайньому випадку Берн може вимкнути частину енергомережі.

Високопосадовець комунального сектора заявив, що Швейцарія може вдатися до безперервного чотиригодинного відключення електроенергії в регіонах, якщо енергетична криза в Європі призведе до нестачі електроенергії взимку.

Доповнення

ЄС планує скоротити споживання газу на 15% до наступної весни, через побоювання, що росія може припинити постачання блакитного палива.

Українські Національні Новини

Економіка