shveytsariya-naklala-sanktsiyi-na-dochku-rosiyskogo-gazprombanku

Швейцарія наклала санкції на "дочку" російського "Газпромбанку"

 • 10213 переглядiв

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Швейцарський регулятор фінансового ринку (FINMA) заявив напередодні, що заборонив швейцарській філії російського "Газпромбанку" залучати нових приватних клієнтів через підозри, які виникли через витік так званих Панамських документів, щодо відмивання грошей протягом 10-річного періоду. Про це УНН повідомляє з посиланням на Associated Press.

Такий крок є першим і єдиним разом, коли швейцарський регулятор FINMA ідентифікував або оштрафував якусь компанію за проступки після витоку Панамських документів в квітні 2016 року, що розкрило випадки ухилення від податків в усьому світі, в тому числі близькими союзниками президента Росії Володимира Путіна.

Регулюючий орган Швейцарії заявив, що він виявив "серйозні недоліки в процесах боротьби з відмиванням грошей", пов'язані з приватними клієнтами в цюрихському відділенні "Газпромбанк Швейцарія", який належить "Газпромбанку", створеному газовим гігантом "Газпромом".

За словами регулятора, він перевірив понад 30 швейцарських банків після оприлюднення Панамських документів, і "поглиблене" розслідування відбулися приблизно в 20. Але "Газпромбанк" став єдиним, який потрапив під санкції.

"Розслідування FINMA, яке було завершено в січні 2018 року, показало, що "Газпромбанк" у Швейцарії серйозно порушив свої зобов'язання щодо боротьби з відмиванням грошей в період з 2006 по 2016 рік", - йдеться в заяві.

"Газпромбанк Швейцарія" в своїй заяві заявив, що "приймає рішення FINMA", прийняте в понеділок.

"У 2016-2017 роках була внесена низка змін з метою подальшого підвищення відповідності вимогам і стандартам передової практики в Швейцарії", - йдеться в заяві банку.

FINMA заявила, що зараз завершила свою діяльність, пов'язану з Панамським документами.

Українські Національні Новини

Новини Світу