shveytsariya-posilit-covid-obmezhennya-cherez-zagrozu-kolapsu-sistemi-okhoroni-zdorovya

Швейцарія посилить COVID-обмеження через загрозу колапсу системи охорони здоров'я

 • 22801 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Швейцарія планує ще більше посилити карантинні обмеження, щоб зупинити зростання кількості випадків коронавірусу, який може призвести до колапсу системи охорони здоров'я країни. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Уряд звернувся до регіональної влади з проханням розглянути можливість розширення вимог до вакцинації для доступу до закритих приміщень.

Навіть повністю вакциновані особи додатково повинні будуть показати негативний результат ПЛР-тесту для входу в такі місця, як бари, ресторани та дискотеки, де не можна носити маски.

Уряд заявив, що хоче обмежити приватні збори в приміщенні до п'яти осіб, якщо одна з них, включаючи дитину, не буде вакцинована, і до 30 осіб, яким буде дозволено збиратися в приміщенні, якщо всі будуть вакциновані.

У разі подальшого погіршення ситуації, уряд заявив, що розгляне можливість обмеження всіх приватних зборів до п'яти осіб.

Доповнення

Швейцарія намагається обмежити громадську активність, не вдаючись до чергового локдауну, як це зробила сусідня Австрія.

Швейцарія та крихітний Ліхтенштейн зареєстрували понад 1,1 мільйона підтверджених випадків зараження COVID-19 - це понад десяту частину населення - і понад 11 тисяч смертей з моменту пандемії.

Рівень вакцинації в Швейцарії відносно низький - повністю вакциновані три чверті населення віком від 12 років і старше.

Більше 80% ліжок інтенсивної терапії лікарень зайняті.

Українські Національні Новини

Новини Світу