shveytsariya-uryad-dozvoliv-odnostatevim-param-odruzhuvatisya-z-1-lipnya-2022-roku

Швейцарія: уряд дозволив одностатевим парам одружуватися з 1 липня 2022 року

 • 11591 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Виконавчий орган Швейцарії оголосив у середу, що одностатеві пари можуть одружитися з 1 липня наступного року, завдяки гучній підтримці швейцарських виборців, висловлених на референдумі. Про це інформує УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Федеральна рада офіційно заявила, що з 1 січня Швейцарія визнаватиме шлюби одностатевих пар, які одружуються в інших країнах, замість того, щоб продовжувати розглядати союзи, як прості громадянські партнерства.

Призначаючи дату вступу в силу закону "Шлюб для всіх", ухваленого виборцями у вересні, Рада заявила, що з 1 липня у Швейцарії більше не буде можливим цивільне партнерство.

Додамо

Швейцарія є однією з небагатьох країн Західної Європи, де геї та лесбійські пари ще не мають права одружуватися.

Референдум, схвалений переважною більшістю голосів 26 вересня, поставив одностатевих партнерів в країні на рівні прав з гетеросексуальними парами, у тому числі дозволивши їм усиновлювати дітей разом і спонсорувати подружжя для отримання громадянства.

Прихильники референдуму визнали, що пройдуть місяці, перш ніж одностатеві шлюби можуть розпочатися, переважно через адміністративні та законодавчі процедури.

Українські Національні Новини

Новини Світу