shveytsariya-vidmovilasya-vid-konfiskatsiyi-zamorozhenikh-aktiviv-rf-dlya-ukrayini

Швейцарія відмовилася від конфіскації заморожених активів рф для України

 • 614855 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Уряд Швейцарії відмовився від конфіскації російських активів на користь України, пояснюючи, що це "порушує конституцію і підриває існуючий правопорядок". Про це інформує УНН з посиланням на сайт Федеральної ради Швейцарії.

Цитата

"Робоча група, що представляла Державний секретаріат з економічних питань (SECO), Державний секретаріат з міжнародних фінансів (SIF) і Директорат міжнародного права (DIL) під керівництвом федерального офісу юстиції, дійшла висновку, що експропріація приватних активів законного походження без компенсації є неприпустимою за швейцарським законодавством. Конфіскація заморожених приватних активів суперечить Федеральній конституції та чинному правопорядку і порушує міжнародні зобов'язання Швейцарії", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що на тлі міжнародних дискусій та кількох парламентських запитів Федеральна рада звернулася за офіційними роз’ясненнями щодо правових підстав для будь-яких подібних дій. Робоча група під керівництвом Федерального бюро юстиції (FOJ) дійшла висновку, що конфіскація приватних російських активів підірве федеральну Конституцію та чинний правопорядок. 

Водночас уряд зауважив, що "уважно стежить" за пропозиціями щодо можливості конфіскації валютних резервів центрального банку росії та інших державних активів, а також посилення кримінальної відповідальності за порушення санкцій. 

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Швейцарії Іньяціо Кассіс заявив, що держава підтримує ідею конфіскації заморожених російських активів і використання їх для відновлення України.

Українські Національні Новини

Політика