shveytsariya-zamorozila-aktivi-v-yanukovicha-sche-na-rik

Швейцарія заморозила активи В.Януковича ще на рік

 • 9906 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Швейцарія продовжила замороження майже 70 мільйонів на рахунках екс-президента Віктора Януковича на 2017 рік, передає УНН з посиланням на DW.

У п’ятницю 9 грудня уряд Швейцарії ухвалив рішення продовжити замороження активів В.Януковича на наступний рік.

Окрім активів В.Януковича, також лишатимуться замороженими кошти колишніх президентів Єгипту та Тунісу — Хосні Мубарака та Зіна аль-Абідіна бен Алі, які були заморожені в Швейцарії ще на початку 2011 року.

Як повідомляє швейцарський уряд, на рахунках, пов’язаних з екс-президентом В.Януковичем, залишаються замороженими 69,3 мільйона доларів, на рахунках З.бен Алі — 59,4 мільйона, а на рахунках Х.Мубарака — 564,5 мільйона.

Очікувалось, що термін замороження активів трьох екс-президентів спливе у січні 2017 року. Уряд Швейцарії заявив, що сподівається на продовження блокування цих рахунків сприятиме “відчутному прогресу” у розслідуваннях, а також на більшу визначеність у питанні, чи підлягатимуть ці активи поверненню.

Як повідомляв УНН, Віктор Янукович на прес-конференції у Ростові-на-Дону РФ заявив, що з України нічого не вивозив, крім особистих речей, які були ручною поклажею. Також він зазначив, що на  сьогодні в жодному банку світу не знайдено ні цента його грошей.

Нагадаємо, В.Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на Майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Українські Національні Новини

Політика