shveytsartsi-golosuyut-na-referendumi-schodo-zaboroni-pestitsidiv

Швейцарці голосують на референдумі щодо заборони пестицидів

 • 17574 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Громадяни Швейцарії голосують на референдумі, в результаті якого їх країна може стати другою в світі, яка заборонить синтетичні пестициди. Про це інформує ВВС, передає УНН.

Деталі

Одна ініціатива пропонує припинити субсидування фермерів, які використовують такі пестициди, а інша - повністю заборонити їх протягом 10 років.

Прихильники виказують занепокоєння рівенем пестицидів у воді і нанесення шкоди рослинам, тваринам і комахам.

Але швейцарські фермери попереджають, що ці пропозиції призведуть до того, що багато хто з них збанкрутує.

У разі схвалення ініціативи по пестицидах у Швейцарії підуть набагато далі, ніж міста і регіони по всьому світу, які вже заборонили всі синтетичні пестициди.

Це також матиме більш глобальне значення, ніж заборона, введена Бутаном в 2013 році, оскільки Швейцарія є домом для найбільшого в світі виробника пестицидів Syngenta.

"Я збираюся проголосувати "за "- ми повинні думати про майбутнє. Пестициди завдають шкоди нашому здоров'ю", - сказала мешканка Женеви Марі Ленбаус.

Обидві пропозиції широко підтримуються молодими міськими виборцями.

Але швейцарські фермери кажуть, що вони вже дотримуються деяких з найсуворіших правил в Європі. Їх робота і дохід за останні 20 років знизилися.

"Ви знайдете багато людей, особливо в містах, вони навіть не розуміють, що таке сільське господарство", - сказав Мартін Хааб, президент Асоціації фермерів Цюріха.

"Отже, якщо у них в саду перед вікном є два помідора, вони думають, що розбираються в сільському господарстві і знають, як займатися органічним сільським господарством", - сказав він.

Доповнення

Швейцарська система прямої демократії означає, що всі основні рішення в альпійській країні приймаються урнами для голосування.

Учасникам кампанії просто потрібно зібрати 100 000 підписів, щоб забезпечити голосування по всій країні.

У неділю також проходить голосування по іншим ініціативам: антитерористичного законодавства, новому податку на викопне паливо і екстренного фінансування Covid-19.

Довідка

Пестициди - це хімічні або біологічні агенти, які використовуються для боротьби з шкідниками.

Українські Національні Новини

Новини Світу