shveytsartsi-pereplachuyut-za-liki

Швейцарці переплачують за ліки

 • 3774 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Швейцарія - одна з найбагатших країн у світі, а також один із головних фармацевтичних виробників на світовому ринку. Однак, вартість ліків всередині країни невиправдано висока, передає УНН з посиланням healthpolicy-watch.org.

Повідомляється, що жителі Швейцарії купують деякі ліки втридорога. Так, наприклад, генетичні препарати, зроблені в Швейцарії, будуть коштувати майже в два рази дорожче, ніж аналоги іноземного виробництва.

Влада Швейцарії на проблему відреагували.

"Ціни на ліки повинні бути доступними, ми вже ведемо інтенсивні переговори з цього приводу з фармацевтичною галуззю", - сказала заступник директора Федерального управління охорони здоров'я Швейцарії Нора Кроніга Ромеро.

Нагадаємо, в Україні вартість ліків постійно зростає. Так, за рік ліки подорожчали майже на 20%.

За даними експертів, вітчизняні аптеки штучно завищують ціни на ліки. Причому, найчастіше, в період епідемій.

У Верховній Раді озвучили свою версію дорожнечі ліків. Нардепи вважають, що ціни завищені ще й через монополізацію ринку з боку мережевих аптек.

З метою змінити ситуацію, недавно народні депутати на засіданні профільного комітету Ради підтримали законопроект (№ 8591 - д), який передбачає комплексну реформу аптечного ринку.

"Аптечний" законопроект, як переконують його автори, (№ 8591 - д) спрямований на те, щоб вирішити зазначені проблеми: забезпечити прозорість конкуренції, викорінити монополію мережевого аптечного бізнесу, знизити ціни на ліки і гарантувати виконання аптеками соціальної функції.

Українські Національні Новини

Економіка